Parkeren op dak Lidl supermarkt

In het centrum van Duiven is onlangs een nieuwe Lidl supermarkt geopend. Om de beperkte ruimte in het centrum zo optimaal mogelijk te benutten en het winkelend publiek met het grootse gemak te kunnen laten parkeren, werd bij het ontwerp gekozen om het gebouw van een parkeerdak met een oppervlak van 2.000 m2 te voorzien.

De nieuwe supermarkt is onder architectuur ontworpen, dus werd gekeken naar een parkeersysteem dat aansloot bij de bijzondere vormgeving van het gebouw. Daarnaast waren aspecten als duurzaamheid, waterdichtheid en stabiliteit belangrijke overwegingen bij de keuze van het parkeersysteem. Om deze redenen koos hoofdaannemer Ten Brinke Bouw in overleg met InfraDAK Nesselaar BV voor het strakke lijnenspel van het EasyPark 9090 systeem met antraciete tegels van Rooflogix, onderdeel van Intercodam Infra. Het in augustus 2016 gerealiseerde parkeerdak biedt ruimte voor 64 auto’s en is toegankelijk via een hellingbaan. Klanten kunnen na het winkelen via een gebruiksvriendelijke rolbaanconstructie met hun volle winkelwagen terug naar hun auto.

Duurzame waterdichtheid

Het toegepaste EasyPark 9090 systeem is aangebracht op een dik isolatiepakket dat aansluit bij de duurzaamheid van het gebouw. Ook de hoge kwaliteit van de toegepaste betontegels en rubber oplegging zijn gericht op duurzaamheid en optimale bescherming van de waterdichtheid van het dak. Het unieke tegeldragersysteem met nokken zorgt ervoor dat de betontegels ook bij intensief gebruik veilig, stil en goed stabiel op hun plaats blijven.